Sunday, December 4, 2011

Rindu Sang Pencuri Hati

Penyakit da datang...penyakit da datang, huk huk.

Assalamualaikum wbt. Tentu korang tertanya apa kena la pak syeikh ni, malam2 duk merapu tak tentu hala...hehe, Sebenarnya pak syeikh xboleh nk lelap mata hari ni, mybe sebab ptg td da tido, tu yg duk melalut jap. Internet malam ni lembab skit, jd smentara duk tunggu laptop loading Maharaja Lawak Mega kat youtube, pak syeikh dgr lagu "Autumn in My Heart". Da lama xdgr lagu ni..ni pun ter"download" semasa pak syeikh duk wat blog walking. Citer ni popular masa pak syeikh form 6 lau tak silap. Pak Syeikh ingat lagi, masa pak syeikh pulang dr sekolah sambil berbasikal, pak syeikh selalu "miming"kan lagu ni...sbb nk lagukn ikut korea xpandai..hehe.

Bila dgr lagu ni..teringat pulak pd seseorang..huhu. Seseorang yg sgt istimewa (xboleh nk cakap lebih2, nti kena banned)..hehe. Da sehari xmesej dia, tp pak syeikh faham..dia kata minggu ni dia sibuk, extra busy katenya..huhu. Pe2 pun semoga Allah mempermudahkan setiap urusannya dan melindunginya dr segala ancaman bahaya. Amin...

Lastly, dalam coretan yg ringkas dan xseberapa ni pak syeikh nk tinggalkan dgn sedikit nukilan...istimewa buat si dia, hehe

✿..Aku bukanlah seorang lelaki yang CEREWET dalam memilih PASANGAN HIDUP..siapalah diriku ini untuk MEMILIH berlian sedangkan aku hanya SEBUTIR PASIR yang wujud di mana-mana..tetapi aku juga punyai KEINGINAN seperti lelaki lain, MELAMAR wanita yang bakal dinobat sebagai AHLI SYURGA, menemani perjalananku ke arah tuju yang satu..bukan rupa yang ku impikan, bukan harta yang ku inginkan..tetapi sandaran AGAMA yang ada dalam dirimu yang ku PERLUKAN..aku akan berasa amat BERTUAH andai dapat memilikimu menjadi tiang seri ataupun sandaran PERJUANGANKU..✿~

... Andainya kamu adalah JODOHKU yang tertulis di Luh Mahfuz, Allah pasti mencampakkan rasa KASIH di dalam hatiku, jua hatimu di saat kita bertemu kembali dan BERPANDANGAN kelak..BAHAGIA itu pasti menjadi MILIK kita, itu janji Allah..aku pasti akan melamar dan menjagamu kerana ALLAH...(✿◠‿◠)



---kamu jgn buat2 xbsalah ea sbb da mncuri hatiku..hehe---

2 comments:

CekbOlat-bOlat said...

tu mct cekbolat yg dirinduii.. kn atok ?
hehehe..

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

elele, rahsia..haha