Thursday, December 8, 2011

Alien kah aku?

Eh korang, pak syeikh nak tanya...opss, lupa bg salam, Assalamualaikum wbt, hehe...agak2 korang la adakah pak syeikh ni seorang alien ke? atau manusia? Alahai pak syeikh ni, pe plak yg duk merapu ptg2 khamis ni..hehe, citer dia gini, Lepas edit-edit blog, bg santek skit...pak syeikh pun ttido lah memandangkan perut da kenyang lepas makan nasi kukus (teringin lak nak makan nasi kukus kat putrajaya, ehe). Jadi bila da tido tu, pak syeikh pun mimpi la...dalam mimpi tu pak syeikh, pak sedang melatih bola..tak tahu ler, player ane..tpi jersi putih, macam France jer..fuyooo, hebatnya pak syeikh..haha. Tiba2 lak btukar cerita, citer pak syeikh nak balik ke planet asal pak syeikh..(biasalah dalam mimpi, selalu jer melompat2 citer dia). Kendian, ada sorang kawan pak syeikh ni(dia ni suka menari, kdang2 suka sepak pak syeikh...adess), mybe dia pun planet sama dgn pak syeikh kot..dia xnak balik ke planet, lepas tu stlah mgucapkan slamat tinggal, pak syeikh pun balik la ke planet asal..Kendian, nak jadikan citer..bbrapa thun kendian, pak syeikh pun dtg la ke planet yg korang duduk skank ni..planet bumi. Pak syeikh mendarat di bumbung sekolah. Kelihatan beberapa org pelajar sdg mencari bahan utk buat perhiasan pd badan (time tu skolah ada program..macam program tarian). Pahtu, ble budak2 tu tgk pak syeikh, seorg bdk seolah2 kenal jer dgn pak syeikh. Gaya macam kawan pak syeikh yg tak mahu pulang ke planet ari tu. Sorang lagi anak buah pak syeikh yg mungkin dtg bsama pak syeikh. Tapi bile diorang nk datang kpd pak syeikh, diorang tjatuh...

n then...

n then...

n then ...blom tmat lagi, pak syeikh xsedar dr tdo ag time ni..hehe. N then, dua orang budak tu meninggal. Lalu cmner, ase hiba lak...ase cam air mata kuar time tido. Bile diorang jatuh, ada la beberapa orang guru datang. Pak Syeikh mgiringi jasad dua org budak ni ke suatu bilik bsama seorang guru. Pahtu pak melalui kawasan beranda kelas, semua guru melihat pak syeikh..tp time tu pak syeikh ttunduk menahan kesedihan. Ada sorang guru ni, terperasan dan kenal pak syeikh, dia ikut pak syeikh ke kelas utk letak jasad budak tu.

---cerita dismbung selepas maghrib, ehe---

Kemudian di bilik tu, guru td pun btanya la siapa pak syeikh ni? Pak syeikh pun ckp la, sbnrnya aku ni kawn lama korang..da lama aku nk utus surat utk korang sjak aku balik ke planet aku..10 thun lepas, aku nk htr surat kat korang tp aku tlepas utk bg kat posmen angkasa, dan nyaris2 aku nk dilanggar keretapi ketika megejar posmen tu..memandangkan posmen angkasa tu akan p ke bumi lima tahun sekali, aku ambil kputusan utk datang sndiri melalui kapal angkasa, sbb da xmampu nk tahan rasa rindu...bla dan bla, pak syeikh pun tersedar la dr tido, tak tahu la kesudahan cmner..ehe, tp dapat rasa cam real jer air mata kuar time mimpi tu...wakaka

SO, MORAL OF THE STORY
--jgn tido siang, terutamanya slepas makan nasi kukus..haha
--hargailah persahabatan yg korang bina, x kira la dgn makhluk apa skali pun...dgn kucing ker, dgn catdog ker..dgn alien ker, atau apa2 jer...owkes? jadi pak syeikh tinggalkan dgn sedikit madah utk korang...renung2kan dan selamat beramal, hehe

"Selemah-lemah manusia ialah orang yg tak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yg mensia-siakan sahabat yg telah dicari"
( Saidina Ali)

" Nikmat yang paling berharga selepas nikmat iman dan islam, adalah memiliki SAHABAT yang soleh/solehah. jika kamu mendapati kewujudan kasih sayang antara kamu dengannya, maka peganglah ia bersungguh-sungguh" - Saidina Umar Al-Khattab

--kapal angkasa milik pak syeikh sdg dikaji oleh saintis...(wat loklok jah :P)--

4 comments:

[PCL] said...

salam singgah baca...emm mmg tak bagus tidur siang especially lepas asar..bole jd gila tau kalau selalu diamalkan...

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

wsalam...pak syeikh tido lepas zuhur td, jrg tido lepas asar...huhu, terima PCL..sudi bkunjung dan nasihat yg diberikan, insyaAllah pak syeikh ambil nasihat PCL..Thank, ehe

CekbOlat-bOlat said...

haha.. guling2 bolat bace

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

amboihh..jatuh katil br tau..:p