Thursday, December 8, 2011

Bingkisan Taman Hati Firdausi

Assalamualaikum wbt...

Korang sihat? ari ni tak banyak mende yg pak syeikh nk kongsikan..cuma nk maklumkan sal perubahan design blog pak syeikh. Pak Syeikh minta pndangan korang...ada cun tak design baru pak syeikh ni? tema pak syeikh simple but nice..hehe, ye la kan..nti lau tlalu komplikated, jd serabut makbuk plop...korang pun tentu malas nk baca..erkk, okey...lau ada apa2 cadangan atau komen, leh korang usulkan pd syeikh ea..

Pak Syeikh nk kongsikan sedikit kat korang ni..td masa pak syeikh duk ubah design, br pak syeikh perasan...rupanya kite leh ubah design blog kite, dgn cara yg plg mudah..contohnya lau korang nk tukar background blog atau tulisan kat blog...korang pergi jer kat Template Designer, pahtu pilih bacakground..klik kat gambar background. Korang pilih jer mana yg korang suka, lau korang nk guna picture background sndiri pun leh, cuma upload jer..tp saiz gambar kena la besar, bru leh buat full background...Nk edit tulisan, korang p kat advanced, pahtu edit la sesuka hati korang...heehe

Urm..korang perasan tak, tulisan yg bergerak dr bawah ke atas sblh kanan blog pak syeikh ni? Lau perasan bagus, lau tak...tu tandanya korang peka, he...okes2, sebenarnya pak syeikh nak secara rasminya bagitau korang yg ayat2 tu dikarang oleh pak syeikh..korang leh tgk di http://www.facebook.com/pages/Taman-Hati-Firdausi/275277902501115 ...iaitu halaman yg diwujudkan oleh pak syeikh sndiri, tak satu pun ayat yg dicopy dr org lain..Jadi, pak syeikh nk maklumkan supaya tak da lak org yg mgaku ayat tu dia punya, atau dia reka...sbb agak terkejut skit la, ble ari tu pak syeikh ada buka blog..pahtu pak syeikh tgk ayat pak syeikh tu, tp dibwh ayat dikatakan daripada org lain...macam citer unta punya susu, kambing dpt nama la..adess, tu yg xbest tu..pak syeikh bukan nk nama sgt pun, skadar rasa xbest la bile kita penat create ayat, tpi org lain plak yg disebut2..

--picture profil yg digunakan dalam halaman Taman Hati Firdausi--

3 comments:

Ainie Apple said...

santek lg dari yg lama...tp bground ni cam jiwang karat,,,hehe

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

haha...jiwa ngah lara dgn cik apple skank ni :p, hurm...da jenuh mencari background lain..tp yg len macam xmasuk jer dgn tema, tu ambil yg ni..hehe

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

cmne dgn yg tbaru ni wak? cun tak? hehe...