Wednesday, January 4, 2012

Nak Poyo Sket Leh?

Tora datang lagi...ehe, korang tentu pernah dengar tagline iklan ni kan? Lau yg baya2 pak syeikh, pak syeikh yakin tentu ada yg masih ingat...tp lau yg baya2 adik tu, konfem mengerutkan kening sbb tak faham mende la pak syeikh ni duk kecoh.

Untuk pngetahuan adik2 yg baru nak baligh...meh pak syeikh nk gtau..sbnarnya, Tora tu bukanlah si Dora yg citer kartun tu, tp Tora ni adalah sejenis brand mainan yg selalunya dalam kotaknya diisi dgn bola2 bsalut coklat. Kendian, lau korang masih ingat....satu lagi sepupu sepapat dgn Tora ni ialah mainan Ding Dang..strategi pemasaran dey all bdua ni sama jerk..sbb ia dari syarikat yg sama. Lau dulu, pak syeikh pernah juga terkena (tula pasal tpengaruh dgn iklan sgt)...yelah, tkena sbb tertarik dgn iklan sal Tora ni...dulu punya la minat nk ada kamera, jd bila iklan Tora tu muncul dgn mainan kamera, pak syeikh pun apa lagi..pecahkan tabung p la beli..sekali tgk, hampeh...ingatkan dpat leh snap gmbar, rupanya...indah khabar dr rupanya..(da namanya mainan, mana ler leh snap gmbar betul2...) tp sempat gak bwak p skolah...blagak ada kamera, pahtu mula la "poyo"kan diri, ambil gmbar sana, ambil gmbar sini...tp yg tak tahannyer, ada gak yg percaya tu kamera betol..wakaka..

Full stop!!! apa yg lak panjang sgt membebel ni..asenya tajuk lain, citer sal lain lak pak syeikh ni..ERKKK? hehe..okey2, buat dah..haha. Sbnrnya pak syeikh da lama tak merapu kat blog ni, jd bila da lama tak merapu...cam ni la jadinya, tu la pasal tetiba datang idea sal Tora datang lagi tu..ehe.

Ari ni, pak syeikh nak jd poyo sket..leh tak? haha...sbbnya? Satu2 sbbnya, sbb pak syeikh ada header baru..maklumlah da ada kamera baru kan? so, terasa poyo la sket..sbb tu buat header baru dan posing dgn kamera baru tu..haha, Korang jeles tak? Lau tak jeles..cuba2 la blaja jeles skit..haha, poyo jerkkk..

Pak syeikh ni duk sbt2 poyo2..mende la tu pak syeikh? Lau tanya pak syeikh..pak syeikh pun tak tahu...cuba gak cari dalam wiki apa dia..tp xda lak, yg mgkin boleh didefinisikan sbgai poyo...mgkin sikap mgada2, gedik atau perasan bagus..So lau sape2 yg tahu sal mana poyo leh tak komen kat bawah? Okes? hehe

---sekadar gmbar hiasan..haha---

agak2nya header bru pak syeikh ni nmpak poyo tak?? haha

2 comments:

Ainie Apple said...

blog kamu makin santek..sy jelessssssssssssss okeh :p
poyo=koyas=prasan...haha

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

haha...yeszz, bjaya jugak buat kamu jeles..:p, nti sy ajar kamu ea cmne nk santekkan blog...blaja ler dr sy yg terer ni...haha, ayat poyos :P